Analys: Säljsignal utlöst i Nordea…

Nordea aktien har utlöst en säljsignal från en huvudskuldra toppformation efter ett misslyckat utbrottsförsök genom topparna från 2015. Prisobjektivet indikerar fortsatt nedgång mot 81kr.

Nordea aktien har likt de övriga storbankerna visat teknisk svaghet genom att bryta nyckelstödet vid 100kr, som under hela 2017 agerat som vägskäl mellan bull och bear. Aktien tillåts att handla därunder en kortare tid, för att utröna ett eventuellt säljintresse, följt av en återgång uppåt i slutet av veckan och stänga därovan. Detta förhållande var intakt fram till november månad då aktien för första gången på veckobasis stängde signifikant därunder vilket utlöst en säljsignal.

Under december och januari uppvisade aktien en motreaktion på den utlösta säljsignalen vilket tog aktien marginellt ovanför utbrottsnivån, som då under en kortare tid hade chans att söndergrusa nedgångsscenariot. Denna uppgångschans är nu helt bortblåst genom att aktien noterat en ny lägsta notering vilket ökar oddsen att prisobjektivet från toppformation är på väg att uppfyllas.

Då börsen som helhet visat svaghetstecken kan det vara fördelaktigt att inleda en blankningsposition inför vidare nedgång. Ett optimalt säljläge uppstår vid en motreaktion mellan 96- 98kr. Målkurs sätts till 81.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning ovanför 101.50kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Nordea Bank

Entré sälj
96-98kr
Ticker
NDA SEK

Målkurs
81.50kr
Marknad
OMXS Large Cap

Nödutgång
101.50kr
P/E
12.7

Senaste
92.06kr
Direkt avk.
7.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

Добавить комментарий

^ Наверх