Analys: Köpläge i trendstarka Autoliv.

Autoliv aktien har efter en utlöst köpsignal i början av året rekylerat med nästan 20%, vilket skapar ett köpläge då aktien bildat en vändningscandlestick efter ett test av MA 40.

Autoliv aktiens långsiktigt stigande huvudtrend har sedan 2015 övergått till ett större sidledes handelsintervall mellan 583 och 842kr. Detta handelsintervall bröts på ovansidan i början av året under kraftigt ökad omsättning vilket utlöst en långsiktig köpsignal. Prisobjektivet indikerar en uppgång med 259kr från utbrottsnivån vilket ger en indikativ målkurs i närheten av 1100kr.

Aktien tillhör en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen, vilket skapar ett köpläge då aktien rekylerat med nästan 20% från en ny högsta notering i mitten av juni.

Under veckan stärktes scenariot om en återgång till en stigande huvudtrend genom ett framgångsrikt test av MA 40 veckor där aktien uppvisat en vändnings-candlestick. Detta signelerar att rekylen är över vilket gör att vi siktar in oss på ett test av tidigare toppnotering, vilket om passeras ökar oddsen att prisobjektivet uppfylls.

Vi rekommenderar ett köp runt fredagens staängningskurs. Målkurs sätts konservtivt till 1035kr. Nödutgågen placeras förslagvis vid en stängning på veckobasis under 840kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

Autoliv

Entré köp
900-910kr
Ticker
ALIV SDB

Målkurs
1035kr
Marknad
OMXS Large Cap

Nödutgång
840kr
P/E
24.3

Senaste
907kr
Direkt avk.
2.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ALIV SDB.

Добавить комментарий

^ Наверх